Wat kost het om een weeshuis te runnen?

Een gezin onderhouden kost heel wat geld. Zeker als het gaat over een familie met 40 kinderen.

Waarom dit overzicht?

We houden van transparantie en willen jou een realistisch beeld geven van wat er met jouw centjes gebeurt. 

Rijst en water

€10 per kind per maand

Meer info

Denken jullie naast Little Hearts, tropische temperaturen en prachtige natuur bij Cambodja ook aan een lekker kommetje rijst? Dat is meer dan terecht, onze kinderen eten 3 keer per dag rijst. Samengeteld is dit een berg van 5400 kilo per jaar.
Water is voor ieder van ons van levensbelang. In België hebben we de luxe om de kraan open te draaien en een glas water te kunnen drinken. In Cambodja is het kraantjeswater niet drinkbaar. Daarom worden er wekelijks een 20-tal waterbidons geleverd voor de kinderen. Dat is jaarlijks 22880 liter! 

Hygiëne en medicijnen

€10 per kind per maand

Meer info

We hechten er veel waarde aan om onze kinderen een gezonde basishygiëne mee te geven: tandjes poetsen, dagelijks douchen, nagels knippen, haar kammen, letterlijk en figuurlijk een hele waslijst! En deze waslijst zorgt voor een heuse boodschappenlijst aan tandpasta, zeep, shampoo en andere badkamerbenodigdheden.

Noodles en groenten

€15 per kind per maand

Meer info

Een gezonde geest in een gezond lichaam! Om evenwichtige en gevarieerde maaltijden te bereiden gaat onze allerliefste kokkin, Ma Kuhn, elke dag naar de markt. Ze koopt lekker vers fruit, knapperige groenten, vlees en eieren maar ook de nodige specerijen
(zout, peper, olie … ) om dagelijks minstens 40 hongerige mondjes te vullen.

Vlees & eitjes of fruit

€20 per kind per maand

Meer info

Een gezonde geest in een gezond lichaam, een oud gezegde, maar niets is minder waar! Om evenwichtige en gevarieerde maaltijden te bereiden gaat onze allerliefste kokkin, Ma Kuhn, elke dag naar de markt. Ze koopt er lekker vers fruit, knapperige groenten, vlees en eieren maar ook de nodige specerijen (zout, peper, olie … ) en dat om dagelijks minstens 40 hongerige mondjes te vullen.

Familie in Sa'ang District

€30 per kind per maand

Meer info

We steunen ook nog 14 arme families in Sa’ang (= een uurtje rijden van ons weeshuis). We brengen de families maandelijks een bezoekje met noedels, rijst en kleding. En we betalen het schoolgeld en de nodige extra’s om ook deze kinderen naar school te laten gaan.

Dak boven het hoofd

€20 per kind per maand

Meer info

Net als andere huizen heeft ook ons Little Hearts-huis onderhoud nodig. Met 40 kinderen in huis gaat er natuurlijk regelmatig iets stuk en is dagelijks poetsen een must. Schoonmaak- & onderhoudsproducten zijn helaas niet goedkoop in Cambodja.

Little Hearts School

€30 per kind per maand

Meer info

We zijn niet enkel een warme thuis maar ook een warme school waar kinderen van het dorp en onze eigen kinderen gratis Engelse les volgen. Little Hearts koopt dus o.a. kantoor- en lesmateriaal. Ook de 3 voltijdse leerkrachten Engels, krijgen een eerlijk loon.

Mahasastra School

€35 per kind per maand

Meer info

Onderwijs is essentieel voor opgroeiende kinderen. Het helpt hen hun doelen te bereiken en dromen te verwezenlijken. Het is de manier om de armoedecirkel te door­breken. Daarom besteden we hier een aanzienlijk deel van ons budget aan. Ons doel is ervoor te zorgen dat elk kind dat we onder onze vleugels nemen opgroeit tot een geschoolde, succesvolle en verantwoordelijke volwassene met hoop op een mooie toekomst.
Al onze kinderen gaan naar school, ook de allerjongsten. Dat wil dus zeggen dat er heel wat uniformen, rugzakken, balpennen, schriftjes, gommen, potloden, latjes moeten aangekocht worden. Kinderen met leer­moeilijkheden krijgen ‘s avonds op school extra bijles.

Little Hearts is niet enkel een huis, maar ook een thuis. 

Een thuis waar kinderen worden begeleid tot ze als jongvolwassenen zelfstandig in het leven kunnen stappen. We willen hen steunen, sturen en begeleiden tot geschoolde, succesvolle en verantwoordelijke jongeren.

Onze kinderen gaan naar school, volgen taekwondo-, zwem, teken- en danslessen. Ze worden betrokken bij huishoudelijke taken zoals koken, poetsen en tuinieren. Als broers en zussen zorgen onze kinderen voor elkaar.

Het is altijd leuker om jezelf voor een concreet doel in te zetten, daarom hebben we onze dagelijkse werking omgezet in sponsorformules. Zorg jij mee voor een jaar lang fruit voor onze kinderen of zet je liever in op onderwijs? Keuze genoeg!

Cambodja? 

Cambodja is nog steeds één van de armste landen van Zuidoost-Azië. De economie kent een enorme groei, maar het gewone volk kan hier niet mee van genieten. De kloof tussen rijk en arm wordt alsmaar groter. Een groot deel van de bevolking leeft in armoede. Daarenboven ontbreekt in Cambodja nog steeds elke vorm van een “sociaal vangnet” voor deze bevolkingsgroep. Dit zorgt ervoor dat heel wat jonge ouders hun kinderen achterlaten om op zoek te gaan naar werk in de buurlanden. Jonge mensen die ziek worden, kunnen zich niet laten verzorgen en sterven van ontbering en een gebrek aan verzorging. Hun kinderen blijven achter zonder enige hoop op een mooie toekomst. Little Hearts wil er voor deze achtergelaten en vergeten kinderen zijn. We bieden hen een veilige thuissituatie, onderwijs en gezondheidszorg, basisbehoeften waar elk kind recht op heeft.

Contacteer ons.

Heb je nog vragen of ideeën, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. 

info@littlehearts.be